Rossonerii din Banat încep pregătirile pentru confruntările din Liga a II-a la Fotbal

PROMOVARE

Nou-promovata în liga a II-a la fotbal, CSM Reşiţa, începe de luni, 24 iunie, pregătirile pentru sezonul competiţional 2019/2020, cu o perioadă de acomodare, pe plan local, şi un cantonament de două săptămâni pe Semenic.

Deocamdată, în lotul rossonerilor nu există noutăţi, ci doar discuţii care până acum nu s-au materializat în niciun fel. În schimb, echipa se va despărţi de cel puţin şapte jucători, unii dintre ei titulari în campionatul trecut.

„Între alţii este vorba de Bactăr, Roşca, Săndescu, Velcotă, Szijj şi Bagherea. Ioşka Szzijj se operează şi va fi indisponibil până în decembrie, şi oricum nu este jucătorul nostru, ci al celor din Voluntari, Bagherea va fi operat de ligamente şi va sta pe tuşă şase luni. Există şanse ca Săulescu şi Ene să prelungească contractele. Dacă Staicu nu ne dă un răspus, vom căuta un alt atacant“, spune Cristi Bobar, preşedintele grupării din Valea Domanului.

Bobar recunoaşte că, deşi au existat discuţii în privinţa unor transferuri de jucători cu experienţă la acest nivel, recunoaşte că nu poate licita, când vine vorba de sume de bani, alături de echipe precum Rapid, UTA, Petrolul, cu bugete mult peste cel al echipei reşiţene, la care salariul unui fotbalist trece de 3.000 de euro.

Prin plecările de până acum, sunt căutaţi fundaşi centrali, mijlocaşi la închidere, dar şi atacanţi. Practic, este nevoie de o reconstrucţie. Atenţia se îndreaptă şi spre jucătorii născuţi după 2000, în condiţiile în care în liga a II-a se va juca cu doi fotbalişti ce îndeplinesc această condiţie.

În privinţa finanţării, lângă echipă au venit câţiva sponsori însă, din păcate, aportul lor financiar este foarte mic, cel mai important contribuie cu 1.000 de euro/lună, însă există mari şanse ca lângă gruparea din Valea Domanului să vină şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

În privinţa meciurilor de pregătire, reşiţenii vor susţine două partide cu Hermanstadt, tur, retur, cu ASU Politehnica, Ripensia, dar şi cu o echipă-două din Serbia.