Rosso-nerii nu reuşesc să obţină prima victorie de acasă. CSM Reşiţa, umilită de Unirea Slobozia

După două succese în deplasare şi un egal acasă, CSM Reşiţa şi-a dorit să ofere fanilor de pe deal şi suporterilor din oraş o primă victorie pe teren propriu în actualul sezon. Aparent, prilejul perfect s-a ivit astăzi, la meciul pe care rosso-nerii l-au disputat contra nou-promovatei Unirea Slobozia.

Gazdele au început furtunos şi au dominat clar primul sfert de oră, în faţa unei echipe care s-a apărat cu tot efectivul şi a contraatacat periculos ori de câte ori a avut ocazia. Din păcate, deschiderea scorului a fost reuşită de oaspeţi, din penalty, în minutul 22. Răduca a fost faultat în careu după un contraatac al Unirii, iar Toma a transformat lovitura de pedeapsă. În debutul reprizei secunde, CSM Reşiţa a beneficiat şi ea de un penalty, dar Buş n-a fost inspirat în faţa portarului Poiană. Din acest moment, gazdele n-au mai realizat nimic, iar Slobozia a reuşit o desprindere meritată, prin golurile marcate de Moldovan (55) şi Lazăr (65). CSM Reşiţa – Unirea Slobozia, scor final 0-3, după un meci care a amintit de coşmarul trăit contra Petrolului – cu atât mai mult cu cât şi oaspeţii de astăzi au jucat în galben.

“Un rezultat pe care nu îl aşteptam, după evoluţiile bune avute în ultimele meciuri, după acel joc cu Petrolul. Din păcate, fotbalul te pedepseşte atunci când nu ai atitudinea corespunzătoare. Cu toţii suntem vinovaţi, în frunte cu mine. Jocul are o oarecare istorie, au fost câteva momente importante. Am început bine, am avut situaţii de gol şi o dominare care s-a concretizat prin mule faze fixe. Din păcate, la prima incursiune a lor în careu a fost acel penalty. În primele 7-8 minute ale reprizei a doua am avut şi noi penalty, apoi acea ratare uriaşă la centrarea lui Dat, când şi Ene, şi Astafei au trecut pe lângă minge. Echipa a căzut odată cu primirea celui de-al doilea gol, şi de acolo s-a rupt totul. A fost o alergare în gol, Slobozia cu siguranţă şi-a dorit mult să câştige acest joc, iar noi n-am avut atitudinea pe care trebuia s-o avem. Ar fi trebuit să intrăm mult mai hotărâţi şi să tranşăm jocul atunci când am avut situaţiile. Mergem înainte, din păcate avem probleme de efectiv, şi din cauza acestui COVID, dar cred că este o situaţie prin care trec toate echipele. Astăzi a fost rândul nostru să ne lipsească trei titulari, este vorba despre Lungu, Dumitraş şi Boboc, dar asta nu scuză cu nimic faptul că am pierdut, pentru că de asta sunt şi ceilalţi în lot, să intre şi să facă treabă atunci când li se dă şansa să prindă echipa. Jocul de astăzi a semănat la început cu meciul contra Petrolului, dar nu se compară cele două echipe. Slobozia a stat la cutie, a încercat să joace pe contraatac, cel puţin prima repriză, şi, din păcate, le-a reuşit. Până la pauză, nu ştiu dacă au intrat de trei ori în careul nostru. A doua repriză am schimbat sistemul, a intrat Astafei al doilea atacant, din 4-3-3 am schimbat în 4-2-3-1 şi se părea că lucrurile merg spre bine, odată cu obţinerea acelui penalty. Puteam să egalăm, iar de acolo jocul se putea schimba, cred că a fost un moment important. Deşi avem destui jucători cu experienţă, se pare că nu suntem în stare să trecem peste momentele negative”, a spus Alexandru Pelici.

“Cred că astăzi am întâlnit un adversar cu experienţă mare la nivelul Ligii a doua. Important pentru noi a fost că am reuşit să contracarăm jocul Reşiţei, şi să avem şi un pic de şansă. Contează în primul rând cele trei puncte. Şansa noastră a fost la acel 11 metri al gazdelor, în condiţiile în care ei n-au marcat, noi ne-am descătuşat, ca să spun aşa. Jocul din a doua repriză chiar a fost la discreţia noastră”, a declarat Costea Enache, antrenorul Unirii Slobozia.

Pentru CSM Reşiţa urmează acum un meci foarte greu în competiţia de Cupă. Miercuri, 7 octombrie, de la ora 14:30, rosso-nerii vor înfrunta la Severin formaţia FCU Craiova 1948, într-un joc din turul trei al Cupei României, iar după alte trei zile rosso-nerii vor juca iar în campionat, pe terenul formaţiei Metaloglobus Bucureşti.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − 4 =