Robot de dezinfecţie cu ultraviolete la Spitalul Orăşenesc din Oraviţa

robot spital oravita

Spitalul Orășenesc Oravița a devenit unul dintre cele mai sigure instituţii spitaliceşti din judeţ, cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei.

La inițativa Primăriei Oravița, Spitalul Orășenesc a aplicat pentru dotarea cu un robot de dezinfecție din cei 200 pe care Comisia Europeană îi donează unităților medicale interesate din statele membre. Tehnologia de ultimă oră poate fi programată de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile, iar operațiunea poate fi inițiată din exteriorul camerei ce urmează a fi dezinfectată, astfel încât nici un lucrător din domeniul sanitar nu este prezent în timpul procesului.

„Pe lângă faptul că va asigura un mediu sigur și curat pentru pacienți, robotul de dezinfecție va simplifica și munca personalului medical implicat în gestionarea pandemiei. Roboții au capacitatea de a dezinfecta o cameră de spital de mărime standard într-un timp foarte scurt, de aproximativ 15 minute, prin utilizarea luminii ultraviolete, iar o singură încărcare a unei unități permite dezinfectarea a peste 18 încăperi. Procesul de dezinfecție este unul fizic și nu unul ce folosește dezinfectanți chimici, fiind mult mai sigur pentru personalul spitalicesc, care nu mai trebuie astfel să mânuiască, transporte sau să depoziteze produse chimice toxice, periculoase sau corozive“, a declarat Dumitru Ursu, primarul oraşului Oraviţa.

Alte șase spitale din țară vor beneficia de astfel de echipamente, care vor fi livrate în perioada imediat următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − four =