Primăria Oravița depune primele proiecte pentru reabilitarea clădirilor prin fonduri PNRR

anvelopare bloc

Vești bune pentru locuitorii din Oravița: primăria orașului face demersuri pentru obținerea finanțării pentru reabilitarea blocurilor din localitate cu fonduri PNRR. Primul pas va fi făcut pentru blocurile unde au fost înființate asociații de proprietari din Zona Gării.

„Informăm că prin Componența C5 – Valul Renovării a Planului Național de Redresare și Reziliență pot fi accesate finanțări pentru reabilitarea termică a clădirilor rezidențiale (blocuri). Proiectele vor fi depuse de către Primărie, împreună cu asociațiile de proprietari. În prima sesiune, cu termen la 1 aprilie 2022, vom depune proiecte pentru blocurile A14, F12, A5, A8, A11, D22, B18, B20“, au transmis reprezentanții primăriei.

O a doua sesiune de depunere are ca termen data de 1 septembrie 2022. Finanțarea lucrărilor de anvelopare este asigurată în proporție de 100%, însă pentru a putea fi accesată este foarte important ca locatarii să figureze într-o asociație de proprietari, conform prevederilor Legii 196 din 2018, pentru a putea beneficia de programul de anvelopare, finanțarea fiind în proporție de sută la sută. Pentru îndrumare, cetpțenii se pot adresa Primăriei Orașului Oravița, telefon 0773 843 835.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + 16 =