Polițiștii cărășeni au confiscat articole de îmbrăcăminte contrafăcute în valoare de aproximativ 30.000 de lei

haine contrafacute

Polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Caraș-Severin au desfășurat acțiuni de verificare a respectării legislației în domeniul caselor de marcat și a proprietății intelectuale, fiind efectuate controale la șapte societăți comerciale din județ. Au fost ridicate în vederea confiscării aproape 120 de articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei, unor agenți economici care nu au respectat obligația de a utiliza aparate de marcat economice fiscale și a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă înregistrată sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază titularul mărcii înregistrate.

Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin spune că în urma verificărilor, la o societate comercială din municipiul Caransebeș, au fost descoperite 119 articole de îmbrăcăminte, de diferite mărci, expuse spre vânzare către populație, susceptibile a fi contrafăcute. Întreaga cantitate de marfă a fost ridicată în vederea confiscării, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 4 =