Rewilding Europe din Olanda a donat nouă laptopuri pentru elevii din Armeniş

Armenis laptopuri

Nouă laptopuri donate de organizația Rewilding Europe din Olanda vor ajuta copiii de la Școala Gimnazială Armeniș să poată participa la lecții online. Au lucrat împreună pentru aceasta Asociația Rangerilor din România, WWF România și un grup de voluntari IT, respectiv Unity Solutions, Luconsult și Tigros Mark Tech, care au instalat programele necesare pe laptopuri, inclusiv cele trei licențe de antivirus donate de BitDefender, scrie Bianca Ştefănuţ pe pagina Rewilding Southern Carpathians.

Ideea de a dona laptopurile pentru copiii din zona Armeniș, zonă cunoscută pentru zimbrii aduși spre resălbăticire în Munții Țarcu de către Rewilding Europe și WWF România, a pornit de la Florin Hălăștauan, coordonatorul rangerilor din proiectul LIFE Bison, membru în Consiliul de Coordonare al Asociației Rangerilor din România. „Nu poți să rămâi insensibil când vezi cu ce probleme se confruntă mulți copii care trăiesc în partea aceasta de țară. Copiii merită și trebuie ajutați să-și continue educația. Aici, unde lucrez eu, în zona Armeniș – Munții Țarcu, unde sunt mai mult de 60 de zimbri liberi, vrem să crească copii educați și cu dragoste față de natură. Deocamdată atât s-a putut face, dar vom continua să-i ajutăm cum putem mai bine”, a spus Florin Hălăştauan.

Mesajul de mulțumire din partea beneficiarilor este unul deosebit: „Multe mulţumiri din partea copiilor, părinţilor şi a cadrelor didactice! Gestul frumos a adus bucurie în sufletele copiilor, încredere în sufletele părinților şi speranţa că totul va fi bine în sufletele profesorilor! Cele nouă laptopuri au ajuns la copiii Şcolii Gimnaziale Armeniş acum, în momentul în care aveau foarte mare nevoie de ele pentru a păstra legătura cu şcoala. Încă o dată mulțumim frumos tuturor celor care s-au implicat pentru ca aceste laptopuri să lumineze inimi de copil! Cu respect pentru ceea ce ați putut realiza, director, prof. Miculescu Iconia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + ten =