Reşiţenii sunt îndemnaţi să-şi plătească taxele şi impozitele pentru a beneficia de reduceri

Primăria Municipiului Reșița aduce la cunoștința contribuabililor că până la data de 1 aprilie se pot achita impozitele și taxele datorate bugetului local aferente primului semestru fără majorări de întârziere.

Totodată, atât contribuabilii persoane fizice cât și persoane juridice care achită integral până la data respectivă debitele aferente anului fiscal 2019, debite provenite din impozite pe clădiri, teren și mijloace de transport, beneficiază de o bonificație de 10% din debit în conformitate cu prevederile Hotărârii de Consiliu Local nr. 440 din data de 20 decembrie 2018, privind stabilirea impozitelor și taxelor pe anul 2019.

Începând cu data de 2 aprilie 2019, pentru debitele restante se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună sau fracție de lună potrivit prevederilor Legii 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

„De asemenea, amintim persoanelor fizice că prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 15 din data de 31.01.2019 a fost aprobată acordarea scutirii de la plata dobânzilor, penalităților și majorărilor de întârziere pentru persoanele fizice care achită integral în perioada 01.02.2019-01.04.2019 debitele principale restante, inclusiv amenzi contravenționale, existente în sold.

Pentru a beneficia de această facilitate, contribuabilii persoane fizice trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

Să achite integral debitele principale restante, inclusiv amenzi contravenționale, existente în sold până la data de 01.04.2019 inclusiv;

Să depună cerere de scutire de la plata dobânzilor, penalităților și majorărilor de întârziere la Direcția Impozite și Taxe până la data de 01.04.2019 inclusiv, cererea fiind însoțită de copie după actul de identitate“, se fac precizări din partea conducerii Primăriei Municipiului Reşiţa.

De menționat faptul că, la nivelul Direcției Impozite și Taxe sunt disponibile următoarele mijloace de plată a impozitelor și taxelor locale:

Plata în numerar la ghișeele serviciului;

Plata cu cardul bancar la ghișeele serviciului, fiind acceptate atât cardurile de debit cât și de credit;

Plata prin mandat poștal;

Plata prin virament bancar cu ordin de plată;

Plata online prin intermediul cardului bancar. Acest tip de plată se poate face prin intermediul platformei GHIȘEUL.RO. Pentru efectuarea acestui tip de plată se accesează de către contribuabil platforma susmenționată, unde i se generează un user name și o parolă pe care ulterior contribuabilul poate să o personalizeze. Astfel, plata se poate face din orice loc prin simpla acccesare a acestei platforme, unde va putea vizualiza oricând impozitele și taxele pe care le are de plată și va putea alege ce plată face și suma pe care o plătește.

Programul casieriilor Direcției Impozite și Taxe este următorul:

Corpul II (Piața 1 Decembrie 1918, nr. 9)

Luni          8-16

Marți         8-16

Miercuri    8-18

Joi            8-16                                   

Vineri        8-13,30                                             

Corpul IV (B-dul Republicii, nr. 18)

Luni          8-16                                   

Marți         8-16                                   

Miercuri    8-16                   

Joi             8-18                                   

Vineri        8-13,30