Reșița primește aproape 25 de milioane de lei pentru demararea a opt proiecte

primaria rresita

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman publică a publicat la sfârșitul Lista actualizată a fișelor de proiecte POCU/POR selectate de Grupurile de Acțiune Locală. Astfel, Municipiul Reșița primește finanțare pentru opt proiecte cu o valoare ce va ajunge la aproximativ 25 de milioane de lei.

Este vorba despre reabilitarea drumurilor de acces spre ZUM Mociur, pentru a creste accesibilizarea spre/dinspre cartier – 3.088.000 de lei, iar pentru reabilitarea căii de acces Strada Feroviarului -Strada Dealu Mare pentru extinderea transportului public, Reșița va primi 3.326.000 de lei. De asemenea se vor moderniza școala și grădinița din Dealul Mare, prin intermediul a trei proiecte cu o valoare de 490.000 de lei.

În ceea ce privește relocarea persoanelor din cartierul Mociur, s-a primit finanțare pentru proiectele de „Reabilitarea și modernizarea fondului locativ existent -reabilitarea blocului Cămin nr.2 de locuințe sociale și demolarea Cămin nr.1 de locuinte sociale, cartier Mociur“ – 8.279.591,09 și „Extinderea stocului locativ public pentru constructii de locuinte sociale in Zona Urbana Functionala nr.4 -Cartier Stavila si Marginea pentru populatia din zonele urbane marginalizate“ – 8.600.000 lei.

Mai mult decât atât, pe lista proiectelor care au primit finanțare se numără și „Dezvoltarea unui spațiu de desfășurare a activităților sociale, comunitare și culturale -obiectiv Reabilitarea clădirii Blocului Fetelor“, cu o valoare de 950.000.

GAL Reșița a fost inițiat în decursului anului 2016, având încă de la început scopul bine definit de a contribui la regenerarea urbană a cartierelor marginalizate din Reșița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 13 =