Ceetrus România are în plan o investiţie de 50 milioane de euro la Reşiţa

57624850 2016227572018209 6599853322075635712 o

Recent, Tatian Diaconu, CEO Ceetrus Romania, a explicat pentru „Ziarul Finaciar” că la Reşiţa se vor investi 50 de milioane de euro, pe o platformă de 40 de hectare unde va fi construit un centru comercial, o zonă turistică şi locuinţe.

„La Reşiţa discutăm de 40 ha în oraş. Este comparabil cu proiectul Coresi din Braşov (peste 120 ha – n.red.) dacă analizăm la nivel de impact. Reşiţa este un oraş de tip terţiar, către care investitorii nu şi-au arătat interesul şi vrem să oferim oraşului un motiv de mândrie şi să reluăm dezvoltarea oraşului. Noi lucrăm acum la masterplan, urmând ca acesta să devină un PUZ. Avem un timeline orientat către 2021 şi poate în primăvara anului 2022 să fim în construcţie cu primele elemente din masterplan. Şi la Reşiţa avem un parteneriat public-privat de tip moral, iar acest tip de parteneriat să intre în circuitul românesc în zona de investiţii“, a subliniat Tatian Diaconu.

El a mai precizat faptul că un oraş poate atrage astfel de investiţii, chiar dacă nu se află pe „radarul“ marilor investitori instituţionali, cum sunt fondurile de investiţii, dacă vin cu propuneri concrete de dezvoltare.

„Noi la Reşiţa am ajuns pentru că am fost solicitaţi într-un mod formal de către primarul oraşului, ne-a invitat politicos dar ferm pentru a descoperi oraşul Reşiţa. Am răspuns invitaţiei, am fost impresionat nu de oraş în sine – oraşele de dimensiuni mici şi medii au fost în suferinţă în ultimii 30 de ani, oraşe aflate în declin, atât demografic, economic şi cultural, iar când mergi din Braşov sau Bucureşti, prima imagine nu este cea pe care o aşteaptă un investitor de calibrul Ceetrus“, a spus Tatian Diaconu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + 11 =