Reprezentanții USR PLUS Caraș-Severin susțin scoaterea la concurs a posturilor de directori de școli

Daniel Toma

Într-un interviu acordat la Europa FM, joi, 4 martie, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, că în acest an, cel mai târziu în lunile octombrie-noiembrie, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți pentru toate școlile din țară, iar în ceea ce privește titularizarea, aceasta s-ar putea face pe perioadă determinată. “Este mare nevoie de profesionalizarea performanței în școlile românești. Pentru asta trebuie să ai conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective”, a declarat ministrul.

Cu privire la acest subiect, se pare că și reprezentanții politici ai județului Carș-Severin susțin inițiativa. Astfel, Daniel Toma, copreședintele USR PLUS Caraș-Severin, cosideră și el că, odată cu îndeplinirea acestui obiectiv, sistemul de educație românesc va fi tot mai aproape de normalitate, de eficiență, de performanță. Totodată, potrivit declarațiilor venite din partea acestuia, un sistem modern de învățământ trebuie să beneficieze de un management profesionalizat, capabil să implementeze, să monitorizeze și să ofere feedback politicilor publice din educație, în toate unitățile de învățământ, prin cadre didactice pregătite, care trec printr-un concurs și demonstrează că au viziune, că știu ce trebuie făcut și că o pot face.

“Autonomia și depolitizarea școlii sunt două elemente centrale care vor guverna procesul de recrutare și selecție a managerului școlar, ce va fi realizat in parteneriat cu consiliul de administrație al unității. Coaliția de guvernare – PNL-USR PLUS-UDMR – a ajuns la un consens pe acest subiect, măsură propusă de USR PLUS în programul de guvernare”, a transmis Daniel Toma printr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + fourteen =