Radu Ștefan își asigura ascensiunea în poliție cu servicii pentru oamenii influenți

RADU STEFAN

După reținerea a celor cinci persoane implicate în scandalul examenelor de acordare a permiselor de port-armă, ies la iveală tot felul de fapte săvârșite de aceștia. Unele dintre ele sunt simple potlogării demne de scheciurile revistelor de comedie. Și într-un caz, și într-altul, o rușine pentru uniforma pe care au îmbrăcat-o acești polițiști și o palmă pe obrazul instituției în care cetățeanul de rând are tot mai patina încredere.

Așa cum este o întâmplare cu doi protagoniști, care a avut loc, în vară: de-o parte cms. șef al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase (SAESP), din cadrul IPJ Caraș-Severin,Radu Ștefan, iar de cealaltă parte „clientul“, care aștepta ca polițiștii să-i reolve formalitățile pentru obținerea permisului. Și ca să vedeți cum s-au rezolvat lucrurile, redăm conversația dintre cei doi. „Bă, din toată sărăcia ta care o ai după tine și ținând cont că ești unde ești, adu-ne mă și nouă un expressor în p..a mea la cafea boabe, îl găsești ieftin, 50 de EURO, cât p..a mea o fi…”, i-a spus cms.șef.

În timp ce solicitantul a acceptat „bucuros“ cererea, Radu Ștefan i-a ordonat unui lucrător din subordine să se ocupe urgent de actele „civilului“. Uitându-se în dosarul cu acte, polițistul a îndrăznit să spună că lipseau multe documente pentru ca acesta să fie vizat, însă replica comisarului șef a fost una fără alte comentarii: „Pune ștampila“.

În baza probelor existente la dosar, procurorii spun că, în calitate de șef al SAESP Caraș-Severin, Radu Ștefan a asigurat în cadrul serviciului pe care îl conducea protecția grupului infracțional asigurându-le mereu promovabilitatea la concurs a cursanților prin acceptarea ca în fiecare concurs setul de 20 de întrebări să fie dintr-un lor de 60 de întrebări întocmite chiar de Cernea Nicolae (și el reținut pentru 29 de zile), întrebări ale căror răspunsuri erau comunicate cursanților înainte de examen. În schimbul acestui gir Radu Ștefan apela la Ioan Pop, capul rețelei, solicitându-i acestuia diverse servicii pentru oameni influenți din județul Caraș-Severin încercând astfel să își asigure ascensiunea în carieră și o poziție socială în oraș.