Recunoaștere onorifică din partea Casei Regale a României pentru jurnalistul cărășean Mario Balint

mario

Ieri, 28 noiembrie 2023, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, și Alteța Sa Regală Principele Radu au găzduit în Sufrageria de Stat de la Palatul Regal o seară dedicată Curajului Civic. La eveniment a participat Alteța Sa Regală Principesa Sofia.

Jurnaliștii Mario Balint, Ilie Pintea și Alex Buzică, de la Radio România Actualități, au primit, în această seară, diplome pentru curaj civic – jurnalism în zone de conflict și în situații de risc. Aceeași diplomă care este o recunoaștere onorifică au primit-o jurnaliștii Cristian Lupașcu de la Agerpres și Adelin Petrișor de la TVR.

Seara a fost dedicată acelor persoane care au demonstrat curaj civic prin realizarea și ducerea la bun sfârșit a meseriei pe care o practică. Evenimentul a adus, în același timp, recunoașterea unor organizații-lider din România și din Republica Moldova, care inspiră respectul societății prin implicarea lor neobosită în binele comunității. Majestatea Sa a oferit recunoașterea onorifică celor ce s-au remarcat fie prin curaj în situații de risc, fie prin sprijinul umanitar acordat celor aflați în dificultate în această perioadă grea de conflict internațional. Au fost onorați, de asemenea, reprezentanți ai unor organizații salvatoare de vieți omenești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 3 =