Recensământ 2022. La Reșița funcționează patru posturi de lucru destinate autorecenzării asistate a populației

recensamant

Referitor la procesul prin acre se realizează anul aecsta „Recensământul populației și locuințelor“, la nivelul municipiului Reșița s-a stabilit instalarea unor posturi de lucru, în scopul realizării autorecenzării asistate a populației, conform normelor stabilite de către Unitatea de Coordonare și Implementare a Recensământului. Este vorba despre Liceul de Artă Sabin Păuța, Aleea Tineretului, Nr. 3, Reșița (Zona Govândari), Clubul Persoanelor Vârstnice – Str. George Enescu, nr. 4, ap.4 (Zona Luncă), Casa de Căsătorii Reșița, Piața 1 Decembrie 1918, Reșița (Zona Centrul Civic) și sediul Serviciului Public ”Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Municipiului Reșița” – Piața Republicii, nr. 17 (Zona Muncitoresc), acestea având un orar de funcționare în intervalul 08.00 – 20.00.

Recensământul populației și locuințelor se desfășoară în acest an, în perioada februarie-iulie 2022, conform legislației în vigoare, în trei etape: 1 februarie – 13 martie 2022: preluare date din surse administrative și popularea bazei de date ROL2021; 14 martie – 15 mai 2022: autorecenzare și 16 mai – 17 iulie 2022: colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

Autorecenzarea asistată reprezintă acțiunea prin care înregistrarea informațiilor cuprinse în programul de observare al recensământului pentru o anumită unitate statistică este efectuată de către persoana însăși, cu sprijinul unui recenzor.

Autorecenzarea asistată se poate realiza atât prin echipamentul propriu al persoanei care se autorecenzează, sub îndrumarea recenzorului ARA (AutoRecenzarea Asistată), cât și de pe tabletele puse la dispoziție de UJIR –uri (Unitate Județeană privind Implementarea Recensământului) prin intermediul primăriilor și instalate în spații special amenajate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 10 =