Ioan Popa sprijină demersul societății civile de a aduce la Reșița ultima locomotivă cu abur fabricată în municipiul de pe Bârzava

intalnire locomotive

Zilele trecute, la sediul Primăriei Reșița, a avut loc o întâlnire între edilul Ioan Popa și o delegație formată din Dl. Florin Lupescu, angajat al CFR – Depoul Ploiești, Andrei Bălbărău și Bogdan Andrei Mihele, având ca temă de discuție aducerea la Reșița a Locomotivelor cu Abur 230.132 și 150.282, construite de Uzinele reșițene în anii 1932, respectiv 1961.

Bogdan Andrei Mihele, președintele al Asociației Generale a Românilor Uniți, Greco-Catolici din Reșița a precizat că Ioan Popa a dat asigurări în ceea ce privește sprijinul domniei sale și al instituției pe care o conduce în ceea ce privește finalizarea demersului de a aduce acasă cele două locomotive.

Potrivit lui Mihele, locomotiva fabricată în 1932 se află într-o stare bună și cu câteva investiții minime poate fi adusă la Reșița, cealaltă însă, ultima fabricată la Reșița, nu a fost întreținută corespunzător, este ruginită și deteriorată, dar există posibilitatea ca angajații Depoului Ploiești să o recondiționeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + three =