Reacţii dure ale USR Caraş-Severin în urma incendiului de la Palatul Administrativ

incendiu prefectura si Plujar

Incendiul de zilele trecute, de la Palatul Administrativ din Reşiţa, a stârnit numeroase reacţii împotriva autorităţilor judeţene. Unele dintre acestea vin din partea USR Caraş-Severin, mai precis din partea preşedintelui Andrei Plujar, care este şi candidat din partea USR Plus la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin.

Într-un comunicat de presă primit la redacţie, Andrei Plujar scrie, referindu-se la proiectul transfrontalier intitulat „Reţea comună durabilă pentru situaţiile de urgenţă din Banat’, în valoare de aproape 1,5 milioane de euro: „Acesta ar fi putut fi un program de achiziție a unor echipamente de intervenție specifice incendiilor, menite să ușureze munca pompierilor și cu obiectivul de a crește capacitatea de reacție în combaterea situațiilor de urgență.

Avem exemplul ISU Călărași, unde s-au achiziționat printr-un program transfrontalier cu bulgarii autovehicule cu șenile, un vehicul de teren echipat cu camera de vizibilitate redusă și alte echipamente pentru pesonalul ISU din teren, oamenii care duc greul în situații de criză.

Noi la Caraș-Severin nu am avut o mașină cu scară lungă care să permită intervenția pe Consiliul Județean acum 2 zile, s-au deplasat mașini de la Timiș în acest scop. De asemenea, din 1,5 milioane de euro puteam achiziționa drone profesionale de intervenții, care să le arate salvatorilor imaginea de ansamblu de la locul dezastrelor în timp real.

Cred că a venit momentul să ascultăm și doleanțele celor care zi de zi au de-a face cu situații limită când orice intervenție rapidă poate să fie salvatoare”, a mai declarat Andrei Plujar.

Proiectul „Reţea comună durabilă pentru situaţiile de urgenţă din Banat” este finanţat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia şi are o perioadă de implementare de 24 de luni. Parteneri sunt Consiliul Judeţean Caraş-Severin, ISU Semenic, Primăria Vârşeţ şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + one =