Proiectul REŞIŢA ROCKS lansează un nou single, alături de Ovidiu Anton (VIDEO)

Resita Rocks Never Let Go

După o pauză creativă, Proiectul REŞIŢA ROCKS lansează, prin Universal Music Romania Digital Distribution, single-ul “Never Let Go”, o colaborare cu Ovidiu Anton, câştigătorul selecţiei naţionale Eurovision 2016 şi liderul grupului ANTON.

”Never Let Go” a fost interpretată în original de grupul reşiţean RAMSES, activ între anii 1990-1994, timp în care a obţinut premii la aproape toate festivalurile la care a participat (premiul 2 la festivalul de la Bacău 1992, premiul 3 la festivalul SamRock 1992, premiul 2 la festivalul Posada 1992, premiul special pentru voce la festivalul SamRock 1993, acordat solistei Dana Borteanu). A trecut prin mai multe schimbări de componenţă, cei mai importanţi membri fiind însa Florin Mihart (voce, 1990-1992), Dana Borteanu (voce, 1992-1994), Sorin Bîrsan (chitară), Daniel Trotea (clape), Florin Mares (bass) şi Lucian Brazdau (tobe).

La inregistrarile noii versiuni au mai participat muzicienii Adi ”Snake” Gambara (clape) si Sorin Bîrsan, chitaristul original al grupului RAMSES (actualmente stabilit în Canada), care interpretează un solo fulminant.

Ovidiu Anton: “Am aflat acum ceva timp de Resita Rocks din mediul online. Bineinteles, mi-a starnit curiozitatea, dar in primul rand aprecierea pentru insasi initiativa celor implicati in acest proiect. Ca sa constientizam unde suntem astazi si sa alegem catre ce ne indreptam, eu cred ca trebuie sa ne cunoastem trecutul. Mai mult decat atat, sunt convins ca oamenii care au crescut cu muzica acelor ani vor fi incantati sa o reasculte, iar cei care nu au auzit-o pana acum poate vor avea o revelatie sau macar o referinta in plus. Pentru mine a fost o experienta foarte frumoasa, am descoperit in acesti artisti mult suflet pentru muzica rock si dragostea pentru ceea ce inseamna acasa. Nu ai cum sa nu respecti asta. Cu siguranta, Resita Rocks!”

Proiectul RESITA ROCKS a fost infiintat in 2016 de Toni Dijmărescu, Flavius Suciu şi Adrian Niţulescu, ce si-au propus să promoveze muzica trupelor rock care au activat in Banatul Montan intre anii ’80 si ’90 (SCREAMING HEADS, SILEX, TRANSROCK, PENTRU VOI, ATTIS, NECROTICISM, RAMSES).

Cei trei locuiesc în ţări diferite (România, Spania şi Germania), înregistrarile fiind efectuate separat si apoi mixate si masterizate de Flavius Suciu în studioul sau, DadiuStudio, aflat în localitatea spaniolă Alcossebre.

Grafica este realizata de artistul Radu Damian, cunoscut printre altele pentru colaborarile sale cu GOODBYE TO GRAVITY, BUCIUM, DINUMBRA sau Calin Pop (CELELALTE CUVINTE).