S-au afişat primele rezultate ale examenului de titularizare pentru profesorii din Caraş-Severin

elevi examen 1

Candidaţii înscrişi la examenul de titularizare în Caraş-Severin au aflat astăzi, 23 iulie, primele rezultate. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar Caraş-Severin, Ion Moatăr, spune că „au fost înscriși la examen 392 de candidați, absenți 75, retrași din motive personale 69. 248 de lucrări au mers în centrele naționale de corectare, dintre care două au fost anulate. Note cuprinse între 1 și 4,99: 78, între 5 și 6,99: 95, între 7 și 9,99: 71, iar spre bucuria noastră avem doi colegi care au obținut nota 10“.

În Caraş-Severin sunt doar 38 de posturi titularizabile şi 200 de posturi sunt disponibile pe perioadă determinată, cele mai multe de educator, învăţător, profesor de educaţie fizică şi muzică.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obțină minimum nota şapte atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obțină minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.


Profesporii pot depune contestaţiile în zilele de 23 iulie, până la ora 21.00 şi 24 iulie, până la ora 15.00. Rezultatele finale se afişează în 30 iulie. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în 31 iulie.