PROCIVIS – Implicare civică pentru dezvoltarea locală a municipiului Reșița

afaceri

Societatea Academică din România desfășoară, în colaborare cu Primăria Municipiului Reșița, proiectul „PROCIVIS – Implicare civică pentru dezvoltarea locală a Municipiului Reșița, Cod SIPOCA 1017/ Cod MySMIS2014+151437. Proiectul își propune mijlocirea comunicării dintre organizațiile locale și primărie, precum și capacitarea reprezentanților acestora prin sesiuni de formare adaptate nevoilor grupului țintă in domenii precum: implicare civică, dezvoltare locală, regenerare urbană, mobilitate urbană, analiză cost
beneficiu, bugetare participativă, dezvoltare durabilă și egalitate de șanse.

Astfel, vor avea loc sesiuni de instruire a reprezentanților organizațiilor non-guvernamentale locale și ai Primăriei Reșița în domeniul planificării, monitorizării & evaluării politicilor de dezvoltare locale. va fi elaborată o metodologie în domeniul planificării, monitorizării & evaluării strategiilor și politicilor de dezvoltare locale utilizînd mecanisme de participare civică și va fi creeat un Comitet de lucru care să aibă drept scop promovarea dezvoltării la nivel local. Se preconizează creșterea capacității ONG-urilor de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local, iar în urma proiectului se va realiza un plan de extindere și consolidare a parteneriatului pentru dezvoltare locală între Societatea Academică din România și Municipiul Reșița.

Perioada de implementare este de 12 luni, valoarea totală a proiectului este de 424,587.82 lei, din care valoarea cofinanțării UE este de 416,096.06 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =