Primul weekend din august debutează cu două evenimente specifice comunităților din Clisura Dunării

ceaun

Aastăzi, 5 august 2023, are loc cea de-a XX-a ediție a competiției Ceaunul de Aur din Moldova Veche, cel mai aşteptat eveniment gastronomic din zonă. După compeţiile sportive, cele 20 de echipe înscriese vor da frâu liber măiestriei și vor prepara cele mai gustoase ciorbe de pește după rețete uneori secrete, sperând să obțină trofeul. Evenimentul, organizat de Uniunea Sârbilor din Moldova Veche se va încheie cu un spectacol cultural -artistic.

Duminică, 6 august,are loc Festivalul Folclorului Ceh din România, în localitatea Gârnic din Caraș-Severin, locul în care s-a desfășurat în 1989 și prima ediție a acestei tradiționale manifestări, sub egida ”Cântării României”. Pe scena festivalului vor urca formații de dansuri, ansambluri corale, soliști vocali, spectatorii putând totodată să admire frumusețea costumelor populare specifice localităților unde trăiesc etnici cehi: Sfânta Elena, Bigăr, Ravensca, Eibenthal, Șumița, Gârnic, Moldova-Nouă, Eșelnița, Orșova, Băile-Herculane, Caransebeș, Reșița, Zlatița, Berzasca.

Festivalul a fost preluat de Uniunea Democratică a Slovacilor si Cehilor din România, care și în acest an este principalul organizator și finanțator în colaborare cu Ambasada Republicii Cehe din București, Ministerul Culturii și Primăria Comunei Gârnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 14 =