Primarul Popa tace, face şi semnează proiecte pentru Reşiţa

Popa

Alte două proiecte, de aproape 8 milioane de lei, au fost semnate de primarul Reşiţei Ioan Popa. De implementarea lor vor beneficia atât locatarii blocurilor B 20, scările 1-4, de pe Bulevardul Republicii, şi scara 1 de pe Aleea Domogled, cât şi primăria locală.

Primul proiect, semnat cu ADR Vest, în valoare de 3,8 milioane de lei, vizează creșterea performanțelor energetice prin execuția de lucrări de refacere a acoperişului, anvelopare integrală și tâmplărie PVC, înlocuire lift și reabilitare casei liftului, intrarea în bloc, refacerea casei scării, înlocuirea și lucrări de izolare termică şi igienizare a zonei de subsol.

Celălalt proiect este de 4 milioane de lei şi se referă Informatizarea serviciilor publice. El poartă semnătura primarului Reşiţei alături de ale reprezentanţiilor Autorităţii de Management a Programului Operaţional, Capacitate Administrativă din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale.

Prin acest proiect se dorește implemetarea unui sistem IT centralizat care să simplifice procedurile și să reducă timpul de așteptare la ghișee al cetățenilor. Se va crea un sistem de management al calității prin care se va urmări eficența muncii funcționarilor publici. Acest proiect mai are ca obiectiv realizarea unei strategii Smart City prin care să se realizeze integrarea prestărilor de servicii publice de pe raza Municipiului Reșița într-o platformă comună.