Primarul Popa: „De doi ani se întâmplă să am mai multe reacţii pozitive din afara Reşiţei, decât din oraş“

IULIE 2019

Într-o intervenţie avută astăzi la întâlnirea cu presa, primarul Reşiţei s-a arătat mulţumit de desfăşurarea primei ediţii a festivalului Custom, considerând că a avut parte de o foarte bună mediatizare. Popa a dezvăluit faptul că el, personal, a dorit aşezarea Reşiţei pe harta festivalurilor din România. Faptul că în fiecare seară au fost între 3.500 şi 4.000 de spectatori a dus primăria în situaţia de a fi cu costurile aproape de zero.

Primarul Ioan Popa a dorit să lămurească şi câteva neînţelegeri ce au alimentat social-media ultimelor zile în privinţa condiţiilor în care s-a desfăşurat festivalul.

„A fost un festival organizat într-un parteneriat public-privat, între Primăria Reşiţa şi Agenţia G.N.P., care se ocupă cu acest gen de evenimente, în care agenţia şi-a asumat toate costurile cu artiştii, care, după renunţarea trupei Uriah Heep, s-au cifrat undeva la 260.000 de euro. Primăria Reşiţa şi-a asumat costurile cu transportul de la aeroport la hotel, de la hotel la scenă, mâncarea pentru artişti, plus infrastructura specifică: generatoare de curent, închirierea lor, combustibil, amenajarea scărilor, zonă de incintă, căi de acces ş.a.m.d.. Sceno-tehnica am suportat-o tot noi. Până la urmă, acea faimoasă sumă ce se tot vehiculează în presă, de 800.000 de euro, nu a fost 800 de mii, au fost vreo 500 de mii şi nu a fost a primăriei toată, ci doar jumătate, că cealaltă jumătate a fost a agenţiei.“

La întrebarea dacă Custom a fost sau nu un succes, primarul Ioan Popa a ţinut să spună: „Una peste alta, eu sunt foarte mulţumit de ce s-a întâmplat. Sunt foarte mulţumit de reacţiile din exteriorul Reşiţei şi, de obicei, în ultimii doi ani s-a întâmplat să am mai multe reacţii pozitive din afara Reşiţei, decât din oraş, lucru cu care m-am obişnuit.“

Primarul Reşiţei a mai spus că şi în 2020 va exista festival, Agenţia G.N.P. va reveni, pentru că cei doi asociaţi, un moldovean din Chişinău şi un francez, au fost încântaţi de ceea ce au găsit aici, la Reşiţa, având promisiunea că anul viitor vor aduce nume şi mai mari şi, cu siguranţă, va creşte calitatea festivalului.