Primarii din Caraș-Severin nu au avut nici astăzi noroc

consilieri judeeni

Proiectul „Repartizarea pe unități administrativ teritoriale sumei corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit“ nu a trecut de consilierii județeni cărășeni. În ciuda faptului că au fost propuse mai multe amendamente, printre care și cel al liderului de grup PRO România, Flavius Nedelcea, care presupunea luarea unor sume de bani de la primăriile de orașe și direcționarea acestora către comunele PSD, PRO România și PMP, votul a fost împotrivă.

Un alt amendament a fost făcut și de Marius Beșliu, din partea PNL. „În calitate de consilier județean PNL am propus în ședința de astăzi a Consiliului Județean Caraș-Severin un amendament privind suplimentarea alocării pentru bugetul orașului Oțelu Roșu a sumei de 300 mii lei. Am făcut această propunere deoarece reprezint orașul Oțelu Roșu, locuind în această localitate și nu am ținut seama de culoarea politică a primarului Luca Mălăescu – PSD. Am făcut acest amendament gândindu-mă la rezolvarea problemelor comunității locale.Președintele Romeo Dunca și colegii mei liberali au fost de acord cu propunerea mea. Surprinzător, consilierii județeni ai Opoziției – PSD+ProRomânia+PMP au respins această propunere. Mă întreb care sunt motivele respingerii prin vot a Proiectului de către consilierii Opoziției? Să fie cauza doar lupta internă din cadrul PSD?“, a declarat Beșliu.

Este pentru a două oară în acest an când se încearcă ca acest proiect să primească undă verde, dar în opinia președintelui Consiliului Județean Romeo Dunca, primarii pot să voteze bugetul și fără sumele acestea. „Mă bucur sincer că nu am făcut niciun compromis, de ce să dăm acești bani de la acele primării pe motiv că este puțin. Și puținul acesta doare și eu sunt convins că o să rezolvăm”, a afirmat Romeo Dunca.

Trebuie menționat faptul că la începutul ședinței de astăzi, liberalii Ioan Cojocariu, Ovidiu Rădoi și Mircea Teodorescu au anunțat că nu vor vota niciun proiect din cauza faptului că există suspiciunea unui posibil conflict de interese și doar cei de la Agenția Națională de Integritate pot da un răspuns concret cu privire la posibila incompatibilitate a consilierilor județeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × four =