Program special de Sărbători la Grădina Zoologică din Reşiţa

zoo resita

Reprezentanţii primăriei Reşiţa au anunţat că în perioada Sărbătorilor Pascale, Grădina Zoologică Ion Crișan din Reșița este deschisă după programul normal, în intervalul orar 10.00-19.30 – ultimul bilet.

Prețul biletelor este pentru adulți 8 lei iar pentru copii, studenți, pensionari prețul este 2 lei. Grădina zoologică, construită în anul 1965, modernizată în anul 2013, cu o suprafata de 5,6 hectare, vă întâmpină cu exemplare unice şi rare. Anul trecut, la Reşiţa a fost adusă zebra Riko din Hamburg, Germania, care s-a alăturat celorlalte peste 360 de animale care trăiesc la Zoo, una dintre cele mai mari și moderne din țara noastră.

Ioan Crişan, al cărui nume îl poartă grădina zoologică din Reşiţa, a fost profesor de biologie la Bastilia (actualul liceu „Diaconovici-Tietz”). Prin anii ’60 ai secolului trecut, pe vremea când era director al liceului, acesta a înfiinţat în curtea instituţiei o minigrădină zoologică, a cărei vedetă necontestată era un urs. Acesta a fost începutul, mărturie a dragostei profesorului pentru natura vie, pentru cunoaşterea ei de către elevi. Mai târziu animalele au fost transferate în parcul oraşului, numărul lor crescând permanent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + nineteen =