Primăria Reşiţa anunţă noi restricţii de circulaţie în oraş

lucrari tramvai Resita

Având în vedere extinderea lucrărilor de modernizare a transportului public cu tramvaiul, de către PORR, începând cu data de 5 iulie se restricționează circulația autovehiculelor, în cartierul Lunca Bârzavei, și pe sensul de mers Intim-Victoria, de pe Bd. Republicii, de la intersecția cu Calea Caransebeșului, până la intersecția cu Str. Progresului.

De asemenea, se restricționează la o bandă de circulație ambele sensuri de deplasare de la intersecția C. Caransebeșului – str. Timișoarei (pasaj superior Intim) până la Bd. A.I. Cuza, bifurcație cu  Bd. Revoluția din Decembrie, pe zona mediană a căii de rulare a tramvaiului.

Conform Primăriei Reşiţa, perioada estimată  a lucrărilor este 5 iulie 2022 – 4 ianuarie 2023. În prezent, Bd. Republicii rămâne închis circulației autovehiculelor, iar intersecțiile Intim și Renk și legătura rutieră între Str. Progresului și Str. Țarcului rămân deschise. În zona Pasajului Intim pe sensul de mers în sus se restricționează în continuare circulația autovehiculelor, inclusiv breteaua spre Str. Timișoarei, iar circulația se va desfășura în dublu sens pe cealaltă bretea a pasajului. Intersecția de la Intim funcționează ca sens giratoriu.

Pentru asigurarea continuității serviciului de transport public local, datorită necesităților generate de lucrări la infrastructura de transport electric, traseul principal deviat în prezent pe B-dul. Muncii (B-dul. Republicii închis până la terminarea lucrărilor) va fi deservit suplimentar de un inel de circulație care cuprinde următoarele stații: B-dul. Muncii (staţie Kaufland capăt linie + stațiile intermediare până la Intim), C. Caransebeşului (Institut), Colegiul Mircea Eliade (alveolă), Bazin Olimpic (alveolă), Str. Făgăraşului (staţie Ocico), B-dul. Muncii Kaufland, acesta fiind o legătură pentru sensul de mers Govândari – Centru – acces transport persoane care se deplasează în partea de sus a municipiului Reșița. „Circulația autovehiculelor în Micro I se face folosind căile de acces existente cu ieșire spre B-dul. Muncii. Rugăm toți participanții la trafic să sporească atenția în aceste zone, aceștia fiind rugați să respecte semnificația indicatoarelor rutiere sau indicațiile ori semnalele polițistului rutier.Excepție de la restricțiile impuse în aceste zone o fac autovehiculele executantului lucrării și cele cu regim de circulație prioritară când se deplasează în acțiuni de intervenții sau în misiuni care au caracter de urgență, care folosesc semnalele mijloacelor speciale de avertizare, luminoase și sonore“, au transmis reprezentanţii Primăriei Reşiţa.       

Pe măsura avansării lucrărilor în etapele următoare se vor extinde sau restrânge restricțiile, inclusiv modificările la programul de circulație al operatorului, urmând a fi comunicate din timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − three =