Lucrări de peste 18 milioane lei pentru creșterea eficienței energetice a Liceului Teoretic „General Dragalina” din Oravița

liceu dragalina

Zece noi contracte de finanțare prin Componenta C5 – Valul Renovării din Planul National de Redresare și Reziliență, în valoare de aproape 100 de milioane de lei, au fost semnate, astăzi, de ministrul dezvoltării, Cseke Attila. Printre acestea se numără şi proiectul de creștere a eficienței energetice a Liceului Teoretic „General Dragalina” din Oravița, cu o valoare de 18.231.711,72 lei.

„Aceste contracte li se alătură celorlalte 7 care au fost semnate la începutul lunii pentru eficientizarea energetică și reabilitarea unor clădiri, respectiv celor 6 contracte de finanțare din PNRR semnate în cursul lunii iunie de Ministerul Dezvoltării, pentru elaborarea unor planuri de amenajare a teritoriului”, a subliniat ministrul Dezvoltării.

Cseke Attila a mai precizat că platforma este deschisă şi disponibilă în continuare. „Primele trei oraşe ca valori, pe care le felicit, sunt Oraviţa (Caraş Severin), Comăneşti (Bacău) şi Petrila (Hunedoara). Sunt oraşele care au accesat cea mai mare valoare în ‘Valul Renovării'”, a declarat ministrul.

Primarul oraşului Oraviţa, Dumitru Ursu, continuă astfel demersurile pentru a asigura condiţii moderne pentru educaţia elevilor, în derulare fiind şi un alt proiect finanţat pe POR privind reabilitarea şi dotarea Scolii Generale Romul Ladea.

Contractele semnate vizează renovarea integrată a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați – 15.103.631,23 lei; reabilitarea termică a Secției de Pompieri Turceni (jud. Gorj) – 2.637.779,57 lei; renovarea energetică aprofundată a clădirii publice a Poliției Municipiului Oradea – 4.523.961,30 lei; renovarea energetică a Școlii Gimnaziale „Radu cel Mare” din Târgoviște – 6.822.862,20 lei; renovarea energetică a corpului B al clădirii Primăriei din Târgoviște – 1.841.089,80 lei; creșterea eficienței energetice a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu – 23.121.921,90 lei; creșterea eficienței energetice a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu (jud. Gorj) – 23.431.658,18 lei; consolidarea și creșterea performanței energetice a Cantonului Silvic Demăcușa, a Bazei Experimentale „Tomnatic” și a Institutului Național de Cercetare Dezvoltare „Marin Drăcea” din jud. Suceava – 1.161.461,84 lei şi creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Bistrița – 3.113.607,75 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 5 =