Podcastul “Cronicari Digitali” dedică un episod special transformării culturale a orașului Reșița

Resita de sus

Podcastul “Cronicari Digitali”, creat de agenția Zaga Brand și Asociația Human Made Art (HUMART), a lansat un episod special dedicat transformării culturale a orașului Reșița. Acesta vine în avanpremiera sezonului 6 al celui mai popular podcast cultural românesc, “Cronicari Digitali”. Momentul ales nu este unul întâmplător, deoarece Reșița aniversează 150 ani de la fabricarea primei locomotive cu abur (1872), 100 ani de la construirea Fabricii de Locomotive și 50 ani de la inaugurarea „Muzeului de Locomotive cu Abur” din zona Triaj (1972).

Podcastul “Cronicari Digitali” caută să pună în valoare diversitatea patrimoniului cultural din Reșița, în mediul digital, pentru tânara generație, cu impact la nivel național și regional, pe fundalul triplei aniversări din 2022. Documentarea episodului special s-a făcut în cadrul unui Heritage Trip, în luna iulie, la care au luat parte peste douăzeci de creatori de conținut care au reușit, într-un singur weekend, să aducă poveștile orașului în fața unei comunități de peste 500.000 de oameni. Podcastul “Cronicari Digitali” continuă acest demers prin intermediul a trei interviuri cu personalități al căror nume este legat de prezentul și viitorul municipiului de reședință al județului Caraș-Severin.

”Știm că Reșita este un nou centru urban al renașterii culturale și urmărim cu încântare activitățile de aici, din ultimii doi ani. Orașul este și un punct important pe harta Via Transilvanica. De aceea, în cadrul rezidenței de digital storytelling din 2022 i-am dedicat un proiect special – RE: member, RE: connect, RE: discover. Am străbătut la pas potecile de pe Dealul Crucii, dar mai ales străzile centrale și zona industrială. Am cunoscut oameni care se implică în dezvoltarea orașului, dar și antreprenori locali și artiști care fac ca Reșița să înceapă acum un nou capitol”, explică Silvia Teodorescu, coordonatorul “Cronicari Digitali”.

Podcastul “Cronicari Digitali” este disponibil pe toate platformele de streaming audio, dar și pe www.cronicaridigitali.ro/podcast. Noi episoade sunt lansate în fiecare joi și vineri. Podcastul, realizat de agenția Zaga Brand și Asociația Human Made Art (HUMART), este în prezent cel mai popular produs cultural din Apple Podcasts atât în România cât și în mai multe țări unde trăiesc comunități importante de români. În secțiunea Travel, podcastul Cronicari Digitali este pe prima poziție în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 5 =