Prima ediţie a Festivalului „Nicoleta Voica”, de la Anina, a fost un succes!

festival Anina

În acest sfârşit de săptămână, în zilele de 6 şi 7 august, la Anina s-a desfăşurat prima ediţie a Festivalului-Concurs de muzică populară „Nicoleta Voica”, la care au participat tineri cântăreţi din întreaga ţară. Festivalul a fost organizat de Primăria Anina, Casa de Cultură din localitate şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi s-a dorit a fi un mod de a promova calitățile vocale și artistice ale tinerilor interpreți din toate zonele țării, dar și promovarea folclorului autentic.

Festivalul, care a coincis ca perioadă cu Zilele Oraşului Anina (eveniment care a debutat încă de vineri cu un turneu de minifotbal), a adunat tineri cântăreţi din judeţele Argeş, Olt, Gorj, Caraş-Severin, Timiş şi Brăila, care au participat mai întâi la o preselecţie, apoi, pentru faza finală, au fost desemnaţi opt participanţi, care s-au înfruntat pentru primele trei locuri. Din juriu au făcut parte celebrele soliste de muzică populară Nicoleta Voica și Angelica Stoican.

După cum ne-a declarat Marian Meșinschi, directorul Casei de Cultură din Anina, organizatorul principal al acestui eveniment, pentru pregătirea acestui festival s-a făcut o mediatizare intensă, încă de la începutul anului, prin intermediul şcolilor şi liceelor, dar şi al caselor de cultură din întreaga ţară.

Din mulţimea tinerilor participanţi, trei tinere au fost premiate şi au participat la Gala Laureaţilor, care a avut loc dumincă-seară. Cele trei câştigătoare au evoluat cu cântece pe scena de pe Platoul Bucegi din Anina. Iată cele trei laureate: locul I – Roxana Goia, din Timiş, locul II – Ana Maria Diaconu, iar locul al treilea – Ana Maria Popescu, din Gorj.

După recitalurile celor trei câştigătoare, în continuarea serii au urcat pe scenă, pentru a încânta publicul, artiste consacrate ale muzicii populare româneşti, Felicia Stoian şi Angelica Stoican, iar în final Nicoleta Voica, care au fost îndelung aplaudate de publicul numeros. Acompaniamentul muzical a fost susţinut de orchestra „Doina Aninei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 2 =