Premieră teatrală mondială la Caransebeş

premiera teatru

La sfârşitul săptămânii viitoare, Teatrul de Vest Reșița oferă publicului din Caransebeș, la Casa de Cultură „George Suru”, două spectacole de excepţie. Astfel, sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 11, în premieră mondială şi cu public, va avea loc spectacolul pentru copii „Cu vaporul spre stele”, de Matei Vișniec.

Din distribuție fac parte Robert Danci, Denisse Moise, Rusalina Bona, Sorin Fruntelată, aranjament muzical Adrian Mardan, regia Radu Dinulescu.

„Numit inițial „Le ciel a poil” („Cerul gol goluț”), textul lui Matei Vișniec este unul inedit, pe care autorul l-a tradus în septembrie, la rugămintea mea, special pentru Teatrul de Vest din Reșița. Spectacolul nostru este o pledoarie pentru magie și aventură, pentru arta circului, a clovneriei și a cântului. Patru clovni imaginează o poveste pe mare, pe un pachebot uriaș, poveste în care se încurcă formulele magice, se strică orânduiala lumii și se ajunge la un cataclism, în care dispar soarele și marea, vântul și cerul… universul este în pericol…”, spune Radu Dinulescu.

În aceeaşi zi, dar de la ora 19, teatrul reşiţean susţine a doua premieră cu public, spectacolul „Doi pe o bancă”, adaptare de Camelia Ghinea după Aleksandr Ghelman. Din distribuţie fac parte Camelia Ghinea şi Marius Tudor, cel care semnează şi scenografia.

O poveste de-a râsul-plânsul, intensă, cu El și Ea, gata oricând de un nou început în care fiecare vrea să primească ceva să-i fie bine, fără a da nimic la schimb. Femeia și bărbatul, doi vânători ce-și urmăresc interesul, dar ajungând să se descopere unul pe altul aşa cum sunt.

Ambele spectacole se vor desfășura în condițiile de siguranță impuse respectând măsurile și regulile pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × five =