Pregătiri pentru „Timişoara Air Show” 2019

aeroclub

Cel mai aşteptat eveniment aerian din partea de vest a ţării a ajuns la cea de a a VI-a ediţie. În data de 15 iunie, de la ora 19.00, Aeroportul Internațional Timișoara va găzdui „Timişoara Air Show”, în cadrul căruia iubitorii de acrobațiilor aeriene vor putea asista la un spectacol al celor mai iscusiţi piloţi români.

Conform comunicatului emis de reprezentanţii aeroportului, vor evolua în faţa publicului militari din cadrul Forțelor Aeriene Române și ale piloților din cadrul Aeroclubului României – cu formațiile Șoimii României, The Pelicans și cu parașutiștii de la Blue Wings. Lor li se vor alătura și Iacării Acrobați, iar în acest an va reveni la Timișoara pilotul lituanian Jurgis Kairys, o adevărată legendă a acrobațiilor aeriene. Zborurile acrobatice vor fi însoțite la final de efecte pirotehnice, iar după evoluțiile piloților, spectatorii vor putea asista la un concert.

“Organizarea acestui spectacol aerian a ajuns în acest an la a șasea ediție consecutivă. Este unul dintre cele mai mari spectacole care au loc în Timișoara, reunind an de an peste 10.000 de spectatori, iubitori ai aviației. Ne bucurăm că în fiecare an, formațiile vin cu acrobații atractive, iar spectatorii devin fideli unui eveniment cu adevărat unic pentru zona de vest a țării.”, a declarat directorul general Daniel Idolu.

În perioada următoare, odată cu definitivarea programului, vor fi făcute publice detaliile privind accesul şi parcarea autoturismelor. Informațiile vor fi accesibile şi pe site-ul oficial al aeroportului, www.aerotim.ro.