Povestea campionilor naționali Aurel și Cătălin Țuțuian, prezentată într-o expoziție inedită la Casa de Cultură Moldova Nouă

afis expo tutuian 1

În cadrul unui eveniment care va avea loc la Moldova Nouă, locuitorii orașului vor avea ocazia să descopere pe larg povestea campionilor Aurel și Cătălin Țuțuian. În organizarea Case de Cultură, a Primăriei și a Consiliului Local Moldova Nouă, joi, 21 aprilie 2022, începând cu ora 14, va avea loc deschiderea expoziției „Aurel și Cătălin Țuțuian – povestea campionilor naționali de la Moldova Nouă”.

Vor fi prezentate trofeele obținute de-a lungul anilor de activitate, fotografii inedite, legitimații de acces la etape, ba chiar costumele folosite și materiale video de la cursele celor doi. Expoziția va rămâne ulterior la Casa de Cultură până pe data de 4 iunie și va putea fi vizitată gratuit, în intervalul 08.00 – 16.00, exceptând zilele de weekend.

Legitimat ca sportiv în automobilism numai la Asociația Sportivă „Minerul” Moldova Nouă, Aurel Țuțuian a practicat între 1978 – 1999 automobilismul ca sport de performanță în Campionatul Național de Viteză în Coastă și Viteză în Circuit (CNVC). A reușit să obțină titlul de campion național în 1984 – la grupa N, clasa 1300, în 1986 și 1987 – la grupa A, clasa 1300 (câștigând în 1997 chiar toate cele 14 etape de coastă și circuit) și în 1996 și 1997 – la grupa E, clasa 1600.

Din 1988, fiul său, Cătălin, a fost întâi participant în Campionatul Național de Karting, apoi, din 2000, în Formula Renault 2.0, la vremea aceea primul român prezent într-un campionat mondial. Cătălin este absolvent al celebrei școli franceze de pilotaj „La Filière – FFSA”, considerată cea mai complexă școală de acest gen din lume. La Le Mans a obținut primul pole-position în Formula Renault 2.0, într-o concurență serioasă care l-a inclus și pe brazilianul Felipe Massa. Cătălin este în prezent pilot în CNVC, campion național actual, câștigător al numeroaselor etape naționale, dar și antrenor, având aceleași rezultate remarcabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 11 =