PNL Caraş-Severin, despre propunerea neîndeplinită a PSD în legătură cu proiectul rutier Lugoj – Drobeta Turnu Severin – Calafat

fisa

În anul 2013, senatorul PSD de Caraș-Severin Ion Mocioalcă declara, într-un articol de presă din publicația on-line www.caon.ro, că va iniția un amendament la Bugetul de Stat pentru alocare de sume pentru proiectul rutier Lugoj – Drobeta Turnu Severin – Calafat. „Este drumul expres în jurul căruia spuneam în campanie că vreau să unesc toţi parlamentarii din Caraş-Severin”. Au trecut opt ani de atunci, iar această propunere nu a prins formă.

Conform reprezentanților filialei teritoriale Caraș-Severin a Partidului Național Liberal, în acest timp de opt ani, parlamentarii PSD din județ au susținut cinci guverne conduse de pesediștii Victor Ponta, Vasile Dâncu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă, toate aceste guverne ale PSD, ori susținute de PSD, alocând 0 lei pentru conexiunea rutieră care putea lega Oltenia de Banat.

De asemenea, pe lângă majoritatea parlamentară, PSD a mai deținut și majoritatea din Consiliul Județean Caraș-Severin, acesta fiind condus în perioada 2016-2020, când s-ar fi putut face amendamente la buget inclusiv pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița sau pentru cel de la Caransebeș, chiar de către actualul deputat PSD Silviu Hurduzeu.

Reprezentanții PNL din Caraș-Severin aduc în discuție și faptul că la aprobarea Bugetului de Stat pentru anul 2018, atunci cand au lipsit doar 8 voturi ca să fie aprobat amendamentul propus de PNL pentru Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, acesta nu ar fi fost susținut nici măcar de parlamentarii PSD din Caras-Severin.

PNL Caraș-Severin anunță că este prevăzută suma de 20 milioane lei pentru Studiul de Fezabilitate în anexa la Bugetul de Stat pentru anul 2021, Proiectul de Buget intrând astăzi, 25 februarie, în dezbaterea comisiilor de specialitate, iar săptămâna viitoare, marți, urmând a fi votat în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

„Apelăm la patriotismul parlamentarilor PSD din Caraș-Severin și ne așteptăm ca marți să și voteze în acest caz bugetul, inclusiv suma propusă pentru obiectivul Lugoj – Calafat”, adaugă reprezentanții PNL CS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 1 =