Mascații au percheziționat mai multe locuințe din Caraș-Severin într-un dosar de contrabandă de țigări

mascati politie SAS trupe speciale

Astăzi, 4 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, efectuează cinci percheziții domiciliare, în județele Caraș-Severin, Timiș, Mehedinți și Dolj, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă cu țigări, deţinerea și comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării având marcaje false, folosirea unei firme/ambalaje de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant și punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin spune că pe numele mai multor persoane bănuite de comiterea faptelor au fost emise mandate de aducere, acestea urmând a fi conduse la audieri. Până la această oră, de la locațiile vizate, au fost ridicate diferite sume de bani, aparate de interceptare și bruiaj, muniție letală, precum și arme albe. 

Țigările erau aduse din Bulgaria
in cercetări a rezultat că, din anul 2021, mai multe persoane, cetăţeni români și bulgari, ar fi constituit o grupare infracțională specializată în săvârșirea infracțiunii de introducere în ţară, din Bulgaria, de țigarete contrafăcute, nemarcate, care ar fi fost depozitate și distribuite ulterior, en-gros, în județele Caraș-Severin, Timiș, Mehedinți și Dolj.

Membrii grupului infracțional ar fi acționat coordonat, în vederea obținerii de profituri cât mai mari, aceștia recurgând la procurarea și introducerea în țară a unor cantități mari (sute de baxuri), de țigarete contrafăcute, fără a fi marcate, tocmai pentru a maximiza profitul activității infracționale într-un termen cât mai scurt.  Țigaretele ar fi fost introduse în România cu diferite autoturisme și autoutilitare aparținând clienților grupării, disimulată în locuri special amenajate, în interiorul mijloacelor de transport.

Pentru securizarea transporturilor, membrii grupului infracțional ar fi utilizat documente din care rezulta în mod nereal că marfa transportată din Bulgaria în România consta în produse piscicole (fructe de mare). Pe parcursul documentării activității infracționale, au fost realizate multiple activități de prindere în flagrant delict și percheziții domiciliare, în urma cărora au fost confiscate aproximativ 14.000.000 de țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă.

Audierile urmează să se desfășoare la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin. Suportul de specialitate a fost asigurat în cauză de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic și Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală. La activitățile de documentare a comiterii infracțiunilor au participat polițiști de la brigăzile și serviciile de combatere a criminalității organizate din Timișoara, Craiova și Mehedinți, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin, Dolj, Timiș, polițiști de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin, jandarmi de la inspectoratele județene Caraș-Severin, Timiș, Dolj, Mehedinți și specialiști din cadrul Direcției Regionale Vamale Timișoara și Biroului Vamal de Interior Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + 14 =