Pentru ședere ilegală în România, un egiptean a fost internat în centrul de cazare a străinilor luați în custodie

imigrari 1

Polițiștii de imigrări din Caraș-Severin, acționând împreună cu cei de la Poliția Transporturi, au depistat cu ședere ilegală, un tânăr de 28 de ani, care la finalizarea procedurii de azil nu a părăsit voluntar teritoriul țării noastre. Acesta a fost luat în custodie publică în vederea îndepărtării sub escortă de pe teritoriul României, iar la ieșirea din țară, va fi instituit consemnul de nepermitere a intrării pentru o perioadă de cinci ani.

Este vorba de un bărbat de 28 de ani, din Egipt, care nu mai avea drept de ședere pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat că cetăţeanul străin a fost solicitant de azil, iar cererea sa a fost respinsă ca urmare a lipsei de fundament a invocării unei temeri de persecuție, acesta fiind obligat să părăsească țara.

„Ca urmare a celor constatate, s-a dipus măsura luării în custodie publică, străinul fiind introdus în centrul de cazare a străinilor luaţi în custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul României.

De asemenea, la ieşirea din ţară va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată“, se arată într-un comunicat de presă al Biroului pentru Imigrări Caraș-Severin.