Paul Purea, despre trocurile în politica locală: „Cel care pierde mereu este cetățeanul de rând“

PAUL P.

Discuții aprinse și contradictorii, reproșuri și tensiune încinsă la ședința Consiliului Județean Caraș-Severin în care s-au împărțit unităților administrativ teritoriale suma corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit. Reacții verbale virulente, atât din partea consilierilor județeni, cât și a primarilor PSD prezenți în sală. Unii, social-democrații, nemulțumiți, alții, liberalii, radiind de fericire după ce a fost votat amendamentul propus de Gabriel Dinu, fost membru PSD.

Interpretând rolul înțeleptului, consilierul PMP, Paul Purea, a creionat, în plenul ședinței, imaginea zilei în politica locală.

„Pentru mine nu e nicio surpriză. Eu am mai atras atenția că noi sunem în Consiliul județean și PSD, și PNL, și PMP pentru cetățenii județului și nu doar pentru o parte a lor. Eu am crezut întotdeauna că este nevoie să se facă o repartizare după necesitate și nu după atitudine politică. Așa am crezut eu, dar m-am înșelat de multe ori. Domnul Crina spune că nu a asistat până acuma la o astfel de atmosferă a discuțiilor. Are dreptate. Nici eu nu cred că s-a mai întâmplat așa, pentru că eu știu cum au fost făcute cărțile până acum“, a ținut să spună Purea.

Consilierul PMP a punctat acele aspecte care până acum nu au fost în concordanță cu necesitățile comunităților, iar ei, consilierii locali, au dat dovadă de părtinitate la repartizarea banilor.

„La comune ar fi trebuit și ar trebui să ținem seamă în primul rând de proiectele pe care le au acestea, care au fost începute și sunt sau nu demarate. Aș vrea să atrag atenția că discutăm foarte superficial aceste aspecte și mă întreb de ce nu se face o medie pe anii trecuți, dacă vrem să fim foarte corecți, pentru că am văzut foarte mari diferențe în anii trecuți când într-adevăr au fost comune „subapreciate“ din punct de vedere al repartiției bănești, iar altele protejate. Aș fi vrut să văd imparțialitate de la început. Dar nu s-a întâmplat așa, a fost părtinitate, iar acum am impresia că se schimbă puțin lucrurile și unora le convine, altora nu, dar să nu uităm că cine are de fiecare dată de pierdut este cetățeanul de rând“, a mărturisit acesta.

Referindu-se strict la starea tensionată din ședința de joi a Consiliului județean, Paul Purea a concluzionat: „Asta nu e politică, echitabilă și bună pentru cetățeanul care ne-a ales. Vorbesc aici despre superficialitatea cu care noi ani de zile am tratat această instituție (Consiliul județean, n.r.) sau din această instituție a plecat înspre cetățeanul cărășean nedreptățile sau, între ghilimele, dreptățile pe care noi am crezut că le facem“.