Parohia romano-catolică „Maria Zăpezii“ din Reșița îl comemorează pe monseniorul Paul Lackner

PROGRAMM JULI 2019 MSGR. PAUL LACKNER PLAKAT FARBIG

Mâine, 24 iulie, Parohia romano-catolică „Maria Zăpezii“ din Reșița, Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița și Asociația Caritativă „Sf. Vincențiu de Paul” Reșița vor organiza o întâlnire de suflet dedicată împlinirii a 100 de ani de la nașterea moneniorului Paul Lackner. Evenimentul va debuta începând cu orele 19.00, la Biserica romano-catolică „Maria Zăpezii“ din municipiul de pe malul  Bârzavei. Întâlnirea va cuprinde o Sfântă Liturghie celebrată de pr. Veniamin Pălie, preot-paroh al Parohiei „Maria Zăpezii“ și decan de Caraș, înfrumusețată muzical de corul parohial „Harmonia Sacra” condus de prof. Gheorghe Colța, și de o expoziție documentară în ceea ce privește imagini din viața monseniorului.

La evenimentul de mâine sunt invitați toți cei care l-au cunoscut și cinstit pe prelatul reșițean precum și toți cei interesați.

Mons. Paul Lackner s-a născut la 24 iulie 1919 în Jasenova (actualmente Banatul sârbesc). La 12 septembrie 1943 a fost sfințit ca preot de către Episcopul Augustin Pacha în capela episcopală din Timișoara. Prima sa activitate de capelan a desfășurat-o timp de doi ani și jumătate în comuna Giarmata lângă Timișoara, după care a fost transferat la Reșița (noiembrie 1946). Aici a activat ca și capelan sub preotul-paroh canonic onorific Mathias Lischerong până la moartea acestuia la 24 noiembrie 1950. A devenit în continuare administratorul parohiei, preot-paroh și decan romano-catolic de Caraș-Severin. La 14 noiembrie 1972, Papa Paul al VI-lea i-a conferit titlul de Monsignore, de capelan papal. A murit la 25 iunie 1987 și a fost înmormântat cu înaltă și mare asistență la cimitirul nr. 3 din Reșița.