Primăria Anina a dat în judecată Aquacaraş şi executantul lucrărilor pentru prejudiciul adus oraşului

IMG 3974

Scandalul de la Anina, în ceea ce priveşte proiectul Reabilitarea și extinderea conductelor de aductiune, retelelor de distributie și retelelor de canalizare din Anina”, este unul vechi, iar cetăţenii şi administraţia locală au ajuns la capătul puterilor. Gheorghe Românu, primarul oraşului, a încercat de nenumărate ori să rezolve pe cale amiabilă situaţia celor 18 străzi distruse în urma lucrărilor, dar fărăr niciun rezultat.

„În data de 3 septembrie, Primăria Anina a deschis acţiune judecătorească împotriva operatorului de apă – canal S.C. Aquacaraş S.A. Reşiţa şi împotriva executantului S.C. Dinamic Company SRL Bucureşti, solicitând ca Instanţa de judecată să oblige în solidar cele două societăţi comerciale să refacă străzile 13 Decembrie, Cheile Gârliştei, Teilor, Mihai Eminescu, Colonia Roşie, Uzinei, Horea, Cloşca, Colonovăţ, G.Coşbuc, Pădurii, Minerului, Trandafirilor, Râului, Izvarna, Oraş Nou, Maial, Valea Vulpilor din oraşul Anina, distruse şi rămase aşa din vina acestora”, spune Românu.

Se pare că societatea avea cunoştinţă de neregulile şi abaterile de la proiect, deoarece, în timpul derulării proiectului, cu toate că Primăria Anina nu a avut nici o calitate sau cuvânt de spus, au fost desemnate persoane care au urmărit în permanenţă execuţia lucrăilor, fiind sesizaţi dirigintele de şantier şi Managerul de proiect de la S.C. Aquacaraş Reşiţa din cadrul Unităţii de Implementare a Proiectului (PIU).

Reamintim faptul că în cadrul proiectului la care se face referire, SC Aquacaraş SA, în calitate de investitor şi beneficiar al finanţării, s-a angajat la refacerea şi extinderea retelelor de distributie apa și canalizare din Anina, solicitând și fiindu-i eliberata Autorizația de construire nr.17/21.11.2013.

În cursul anului 2014, datorită nerespectării prescripţiilor din proiectul tehnic de către executantul lucrărilor S.C. Dinamic Company SRL Bucureşti şi a proaste gestionări a lucrărilor de către S.C. Aquacaraş S.A. Reşiţa, care avea cunoştinţă de deficienţele în execuţia lucrărilor şi nu a luat din timp măsurile legale care se impuneau (oprirea lucrărilor), s-a ajuns în situaţia de a fi sparte un număr de 18 străzi, lucrările nu au fost recepţionate şi nici plătite, executantul lucrărilor s-a retras şi a dat faliment iar străzile au rămas aşa sparte, creând mare disconfort cetăţenilor din Anina.