O nouă ordonanţă militară a fost emisă aseară de autorităţi

Marcel Vela 1

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunţat, ieri seară, noi reguli pentru cetăţeni. Ordonanţa Militară numărul 8 cuprinde mai multe măsuri, printre care interzicerea exporturilor de cereale, păstrarea pieţelor agroalimentare deschise şi se interzice pe perioada stării de urgenţă încetarea sau suspendarea activităţii serviciilor sociale de tipul centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru alte categorii vulnerabile.

De asemenea, apicultorii au voie să se deplaseze spre stupine dacă fac dovada calității de apicultor. O altă măsură de relaxare se referă la permiterea circulației în afara locuinței/gospodăriei pentru achiziția de autovehicule, piese de schimb și servicii de reparații auto
e medicale

Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru o perioadă de 15 zile, începând cu data de 14 aprilie 2020. În noua ordonanţă militară mai este stipulat şi faptul că punctele de trecere a frontierei de stat româno-ungare prin care se permite intrarea în România în condițiile alin.(1) sunt următoarele: Cenad, Nădlac, Turnu, Vărșand, Salonta, Borș, Săcuieni, Urziceni și Petea.