O nouă donaţie pentru Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş

donatie belgieni 3

La mijlocul acestei săptămâni, la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeş au ajuns două transporturi de aparatură medicală, acestea fiind aduse de la un spital belgian care a intrat în procedura de reabilitare. În două zile, au sosit aici transporturi de la un spital din Mechelen – Belgia, cu aparate în stare foarte bună, respectiv paturi, paturi de reanimare, ecograf, scaune de transport bolnavi sau scaune cu rotile.

„De o parte din acest transport beneficiază și Asociația Surorilor Franciscane, cu care colaborăm îndeaproape și care sunt cuprinse și ele în acest proiect demarat în luna octombrie a anului trecut şi care are o valoare totală de 78.000 de euro. Prin acest proiect se vor putea efectua noi investigații precum bronhoscopia, copiii în stare gravă putând fi monitorizați cu aparatură complexă. A mai fost achiziționat și un defibrilator pentru Secția de Anestezie-Terapie Intensivă şi, de asemenea, vor mai fi cumpărate un bronhoscop şi două monitoare funcţii vitale pentru copii. Sperăm să dăm o mână de ajutor pentru înnoirea și buna funcționare a spitalului prin acest proiect pe care îl vom duce la bun sfârșit până în această toamnă”, a declarat medicul Dan Tocuț, care este şi membru al Clubului Rotary Caransebeș.

Donația este rodul colaborării dintre Cluburile Rotary Caransebeș cu cele din Meerbusch-Büderich – Germania, Houhalen din Belgia, Linz – Austria, Pancevo – Serbia şi Uffenheim din Germania.