O mână de ajutor pentru victimele violenţei domestice din Caraş-Severin

1488c80098154f44 jpg

Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraş-Severin derulează proiectul “VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță”, cod SMIS 128038, proiect cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN, Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa Prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei.

Obiectivul general este de a îmbunătăți și dezvolta măsurile și serviciile sociale în scopul prevenirii și combaterii violenței domestice, prin crearea și dezvoltarea unei rețele naționale inovative integrate care va cuprinde 42 de locuințe protejate, precum și servicii integrate complementare de grupuri de suport și cabinete de consiliere vocațională.

Consiliere psihologică şi juridică
Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Caraş-Severin spun că în cadrul proiectului se va creea şi implementa un program naţional de protecție a victimelor violenței domestice, acestea fiind şi beneficiarele servicii specializate de consiliere psihologică și juridică, servicii de asistență socială, precum și de consiliere vocațională care să le sprijine în vederea integrării pe piața muncii și reintegrii sociale.

„De asemenea, în perioada 1-15 noiembrie, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protectia Copilului Caraş-Severin, situat administrativ în municipiul Reşiţa, Aleea Trei Ape, nr. 4, persoanele care doresc să facă parte din grupul ţintă al acestui proiect vor putea depune dosarele de înscriere. Precizăm faptul că metodologia de selecţie, precum şi modelele formularelor solicitate sunt disponibile în format tipărit la secretariatul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Carag-Severin sau pot fi descărcate de pe pagina de internet www.dgaspccs.ro/proiecte/venus. Pentru informalii suplimentare referitoare la proiect, vă rugim să ne contactaţă la adresade e-mail: dgaspccs@rdslink.ro sau tel. 0255-224.302 (int. 29 – Serviciul de lntervenţe în Regim de Urgenţă în Domeniul Asistenţei Sociale”, se arată în comunicatul emis de instituţia judeţeană.