Noi lucrări pe drumurile din Valea Almăjului

bania ranforsare

În această perioadă se desfășoară lucrări de ranforsare a sistemului rutier pe Drumul Județean DJ 571G, din  DJ 571B până în localitatea Bănia, pe o lungime de 3 km. Lucrările vizează creșterea capacității portante a drumului prin executarea unor noi straturi rutiere și lărgirea părții carosabile. De asemenea – am fost informaţi de Compartimentul Comunicare al Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin –, au mai fost prevăzute marcaje rutiere, precum și amenajarea podețelor și a intersecțiilor cu drumurile laterale.

Structura rutieră aplicată cuprinde un strat cu o grosime de 35 cm balast, unul  de piatră spartă cu o grosime de 12 cm și un strat din beton asfaltic cu o grosime de 6 cm. Noua platfomă a drumului are o lățime de 7 metri, din care partea carosabilă măsoară 5,5 metri, iar acostamentele 1,5 metri (2 x 0,75 m).

Lucrările – se mai arată în comunicatul de presă – sunt finanțate din bugetul Consiliului Județean Caraș-Severin și au o valoare de 2,4 milioane de  lei, sumă ce cuprinde atât atât lucrările propriu-zise, cât și partea de proiectare și avizare a acestora.