Cel puţin trei luni de coşmar pentru şoferii reşiţeni. Se închide Bd. Al. I. Cuza şi se va circula prin Moroasa

Una dintre căile rutiere cele mai importante din municipiul Reşiţa, Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, va fi închisă pe perioada de vară şi până la mijlocul toamnei, pentru efectuarea unor ample lucrări de reabilitare a reţelei de apă şi canal, magistralele dinb această zonă a oraşului. Partea proastă este că, în toată această perioadă autovehiculele vor circula prin Moroasa, pe străzile Sportului şi Petru Maior.

Şi înainte de 1989, cu ocazia amenajării liniei de tramvai, s-a circulat pe acest traseu, dar în condiţii cu totul diferite de cele de astăzi când numărul maşinilor a crescut de peste zece ori.

Primarul Reşiţei a explicat în ce context este implicată primăria în acest proiect: „Vom începe o lucrare de modernizare a reţelelor apă şi canal pe fonduri europene. Vreau să vă spun că Primăria Reşiţa are în sarcină să dea doar autorizaţii de spargere, de închidere, de deschidere şi de nimic altceva. De când sunt la cârma oraşului, primăria s-a implicat, poate, mai mult decât ar fi trebuit pentru că a existat o anumită, să nu spun degringoladă, o anumită lentoare, întârzieri în acţiuni, lucru pe care populaţia l-a observat şi ni l-a imputat nouă de cele mai multe ori.“

Având în vedere complexitatea lucrării, primarul spune că s-a hotărât de comun acord cu colaboratorii şi Poliţia municipiului să se închidă porţiunea de bulevard cuprinsă între Poliţie şi Blocul Fetelor, altfel circulaţia autovehiculelor ar avea de suferit din cauza lucrărilor ce urmează să fie executate. În felul acesta se câştigă timp, lucrarea urmând să fie finalizată în intervalul iulie-septembrie, în loc de iulie-decembrie. Cu puţin noroc, edilul-şef, care afirmă că aceste lucrări sunt absolut necesare, speră ca la începutul anului şcolar bulevardul să fie redeschis pentru circulaţia rutieră.

Potrivit spuselor lui Ioan Popa, vor fi săpate şanţuri pe partea dreaptă a sensului de mers Poliţie-Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ la o adâncime de până la doi metri şi 30 de centimetri atât pentru reţeaua de 400 mm pentru canalizare, cât şi pentru cea de apă.

„Ţin, însă, să-mi cer scuze reşiţenilor pentru disconfortul pe care îl vor avea în aceste trei luni, timp în care vom devia circulaţia pe Strada Petru Maior. Practic, ne ducem din două benzi pe sens, aşa cum e pe Al. Ioan Cuza, într-una singură şi vor fi «cârnaţi», cu siguranţă. Al doilea disconfort va fi suportat de riverani pentru că dacă noi închidem circulaţia pe bulevard, evident că nici ei nu mai pot să vină cu maşinile acasă. O vor putea face pe Bulevardul Revoluţia din Decembrie în jos, făcând la stânga, şi să nu meargă până în capătul lui Al. Ioan Cuza, ci să întoarcă pe o stradă care este paralelă cu bulevardul“, a declarat primarul Popa într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul primăriei.

Constructorul, Hidroconstrucţia SA, promite că va termina lucrarea în avans, dar dacă va lucra ca şi în alte dăţi, cu siguranţă ne va prinde iarna circulând cu autovehiculele prin Moroasa.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •