Neonatologii din Caraș-Severin, pregătiți de specialiștii de la Timișoara

Screenshot 20231210 183829 Facebook

Pe parcursul a două zile, cadrele medicale ale secțiilor de Neonatologie din Reșița, Oravița și Caransebeș au avut ocazia să își completeze cunoștințele în ceea ce privește reanimarea noilor născuți, în special prematuri.

Inițiativa a venit din partea șefei de secție de la Reșița, Ramona-Lorența Ganțolea, care și-a dorit de mult timp organizarea unei astfel de întâlniri dintre specialiștii neonatologi din Caraș-Severin și dr Gabriela Olariu și dr Mihaela Țunescu, de la Maternitatea Odobescu Timișoara.

Pe parcursul evenimentului, s-au discutat, printre altele, aspecte cu privire la bazele reanimării neonatale, pregătirea reanimării, pașii inițiali ai îngrijirii noului născut, dar și despre ventilația cu presiune pozitivă. De asemenea, cadrele medicale au avut parte și de exerciții practice.

„Ceea ce facem noi în secunde contează pentru viitorul acestui copil dacă salvăm viața și rămâne cu sechele nu înseamnă că am reușit. Este important să ne actualizăm, este important să învățăm să facem tot ce este mai bun pentru copil să aibă șanse, nu numai la viață dar și la o viață normală fără sechele neurologice. Colegele mele sunt tot timpul instruite, sunt tot timpul pregătite și tot timpul dornice să se adapteze la ce este nou, am o echipă extraordinară, motiv pentru care am reușit să facem față provocărilor și să nu avem decese în ultimii 5 ani de când am preluat conducerea secției de nou-născuți”, aprecizat neonatologul Ramona-Lorența Ganţolea de la Spitalul Judeţean din Reşiţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =