Spitalul Județean de Urgență Reșița, beneficiarul unui nou proiect cu o valoare de 10,8 milioane lei

Spitalul Județean de Urgență Reșița Staționar 1 7

Recent, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Județean de Urgență Reșița”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, cu o valoare de 10,8 milioane lei.

“Aparatura medicală folosită în cadrul Laboratorului de Microbiologie al spitalului județean prezintă un grad ridicat de uzură ceea ce duce, inevitabil, la costuri crescute cu întreținerea și reparațiile, dar și timpi de așteptare mari. Prin proiect, achiziționăm echipamente de ultimă generație ce vor permite un diagnostic rapid și precis, atât de necesar în procesul de tratament și monitorizare a infecțiilor asociate asistenței medicale. Continuăm eforturile pentru creșterea calității actului medical și pentru îmbunătățirea siguranței pacientului”, a declarat cu această ocazie președintele Romeo Dunca.

Tot prin proiect va fi achiziționat un Sistem de neutralizare a deșeurilor medicale solide și lichide, precum și un sistem de tratare și neutralizare ape uzate rezultate din activitatea medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × three =