Munca la negru, sancţionată de Inspectorii ITM Caraş-Severin

itm2

Inspectorii ITM Caraş-Severin au efectuat, pe parcursul lunii mai, 185 controale, fiind dispuse angajatorilor 141 măsuri obligatorii în scopul remedierii deficienţelor constatate.

S-au dat amenzi în valoare de 403.500 lei, cele mai multe abateri fiind neîntocmirea în formă scrisă a contractului individual de muncă. De asemenea, patronii cărăşeni au fost sancţionaţi şi pentru faptul că nu au acordat repausul săptămânal angajaţilor şi a sporului de noapte.

Conform celor de la ITM Caraş-Severin la şapte angajatori a fost identificată muncă nedeclarată pentru 18 persoane, angajatorii în cauză activând în următoarele domeniide activitate: exploatare forestieră, construcţii, fabricarea pâinii, pază şi protecţie.

„Au fost comunicate de către angajatori opt evenimente care au avut ca urmări cinci cazuri de incapacitate temporară de muncă şi trei decese, iar la sfârşitul cercetărilor se va stabili dacă sunt accidente de muncă. În baza Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, s-au luat în evidenţă 273 zilieri, iar conform Legii nr. 62/2011 a dialogului social, s-au înregistrat două contracte colective de muncă”, ne-a informat Mihaela Aga, purtătorul de cuvânt al ITM Caraş-Severin. (Foto: realitateadeneamt.net)