Motociclistul Ionel Pascotă a început cu dreptul noul sezon! Fiul său îi calcă pe urme

Motociclistul Ionel Pascotă a început cu dreptul noul sezon! Fiul său îi calcă pe urme

Familia Pascotă e pe cai mari! Ne referim, desigur, la caii-putere, pe care cunoscutul motociclist Ionel Pascotă i-a strunit perfect la prima etapă MotoRC din actualul sezon. Bănăţeanul care a rămas în inimile suporterilor reşiţeni graţie performanţelor realizate la UCM Reşiţa e legitimat actualmente la Racing Team Giroc, pentru care a luat startul în prima etapă de circuit din acest an. De remarcat că multiplul campion l-a avut alături şi pe fiul său, Patrick, care a concurat la o clasă mai mică. Conform aşteptărilor, Ionel Pascotă a ieşit învingător, iar Patrick s-a situat printre fruntaşi, într-o competiţie în care a avut adversari mult mai mari ca vârstă.

“A avut loc prima etapă de la MotoRC, unde am fost prezenți și eu și Patrick — eu, la clasa Stock 600, iar Patrick la Stock 300, clasă care este monomarcă, toată lumea concurând pe motociclete BMW. A fost un weekend frumos, rezultatele au fost destul de bune. Eu am câștigat locul I, iar Patrick a ieșit pe locul V. E bine, ţinând cont că locurile I, II şi III din cursa lui Patrick sunt foști campioni naționali ai României la motocros și la viteză și sunt mult mai mari decât el, au 25 și 26 de ani. A fost o experiență foarte, foarte frumoasă. Am considerat competiția ca fiind un antrenament, pentru că aşteptăm data de 1 august, când vom participa în Grecia la prima etapă din Campionatul European. Această cursă s-a desfășurat în condiții impuse de lege, am stat distanțați, a fost altfel decât de obicei. Echipa noastră a stat singură într-o boxă, a fost diferit. Vom continua pregătirea și vom participa la orice concurs vom avea ocazia” a declarat Ionel Pascotă.

Cea de-a doua etapă din campionatul MotoRC va avea loc în zilele de 4 și 5 iulie la București. De remarcat că tânărul Patrick este continuatorul unei vechi tradiţii în familia Pascotă, în care pasiunea pentru motociclism pare că se moşteneşte: străbunicul lui Patrick a participat pentru prima dată la o cursă moto în 1938, a câştigat două titluri de campion republican în 1948 și 1949 şi a devenit vicecampion balcanic în 1950. De asemenea, bunicul lui Patrick, Ionel Pascotă senior, a câștigat șase titluri de campion național intre anii ’70-’80, în timp ce tatăl său, Ionel, a adunat de-a lungul carierei zeci de titluri de campion al ţării şi multe alte trofee internaţionale. (Sursa foto: Facebook Pascota Ionel Oficial)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •