Mirel Pascu: „Împreună am așezat, din nou, orașul Bocșa pe harta cultural-spirituală a Banatului!“

bocsa biserica

La sfârşitul săptămânii trecute, orașul Bocşa a fost gazda unui eveniment istoric: 300 de ani de la zidirea Bisericii romano-catolice din Bocșa Montană. Aniversarea a fost înnobilată atât de realizarea plicurilor cu timbre filatelice dedicate momentului, cât și de realizarea monografiei Bisericii romano-catolice la 300 de ani, autori fiind bocșenii Mihai Vișan și Gabriela Șerban.

Mirel Pascu, edilul oraşului Bocşa a ţinut să îi mulţumească Excelenței sale, părintele Episcop de Timișoara, Iosif Csaba Pál, pentru că a acceptat invitația și a oficiat o frumoasă Sfântă Liturghie, precum și soborului de preoți catolici prezenți în rugăciune și bucurie. „De asemenea, mulțumesc celor aproape 300 de participanți din întreg Banatul, dar și din străinătate, precum și fanfarei și echipelor de dansuri – copii și adulți! O sărbătoare nu doar a credincioșilor catolici, ci a întregii comunități, evenimentul înscriindu-se cu onoare în istoria celor 690 de ani de atestare documentară a localității noastre“, a precizat Pascu.

De asemenea, primarul a mai ţinut să îi felicite pe artistul Nicolae Potocean, expoziția acestuia fiind una inedită și reprezentativă. „Felicitări merită fiecare participant și fiecare credincios care, într-un fel sau altul, a contribuit la bună desfășurare a acestui important eveniment! Împreună am așezat, din nou, orașul Bocșa pe harta cultural- spirituală a Banatului! Mulțumesc și felicitări, tuturor!“, a încheiat Mirel Pascu, primarul oraşului Bocşa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + nine =