Mirel Pascu, din lac în puț. Reținut pentru 24 de ore în dosarul spăgilor de la D.R.D.P. Timișoara

MIREL PASCU

După ce săptămâna trecută a scăpat doar cu audieri în scandalul permiselor port-armă de la IPJ Caraș-Severin, iată că Mirel Pascu fostul prim-vicepreședinte al PSD Caraș-Severin, șef Serviciu Juridic în cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, nu a mai avut același noroc în cazul scandalului șpăgii din instituția în care lucre.

După descinderile de ieri și  dupa multe ore de audieri la sediul DNA Timisoara, procurorii l-au reținut pe fostul primar al Bocșei, și împreună cu el, pe Cristian Ispravnic, directorul D.R.D.P. Timișoara,  Mircea Lucaciu, sef la Departamentul Venituri,  Elisabeta Miuțescu, angajata a Directiei, Cristian Horgea, nimeni altul decât soțul fostului prefect de Arad, responsabil de cântar, Cristian Dima, lucrător la cântarul din Vama Nădlac II,  Anca Stoenescu, fost sef al Inspectoratul Școlar Județean Arad și Alin Vasile Baetan, pentru care ar fi fost aranjat un concurs, condamnat în trecut cu suspendare.

Reamintim că, în cursul zilei de ieri, procurorii DNA– Serviciul Teritorial Timișoara  și ofițerii DGA au efectuat mai multe percheziții în Arad și Timiș într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2016-2019, a unor infracţiuni de corupție.  Potrivit MEDIAFAX în cauză este vorba de faptul că șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Ispravnic, și alți directori i-ar fi constrâns pe angajați să solicite de la șoferii de camioane mită, care era colectată mai departe de șefi. O parte din șpagă rămânea la aceștia, restul se ducea către parlamentari pentru favoruri, funcții, posturi. Procedura era simplă: la punctul de lucru al DRDP Timişoara din Vama Nădlac II, șoferilor ale căror camioane erau cântărite, iar greutatea nu corespundea legilor sau actelor de transport, li se pretindeau șpagă.