Florin Cîțu a câștigat cursa pentru șefia Partidului Național Liberal

citu

Liberalii s-au reunit astăzi în Congres pentru a alege noul preşedinte al PNL, dintre actualul lider, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu. Actualul premier Cîțu a obținut 2.878 de voturi, iar Ludovic Orban, 1.898 de voturi.

Ludovic Orban și-a anunțat demisia din fruntea Camerei Deputaților, după pierderea alegerile din PNL. „Între mine și președintele Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a anunțat el.

Premierul Florin Cîţu a declarat că va face tot posibilul ca, prin negocieri, să facă să funcţioneze, din nou, coaliţia de guvernare în formula PNL – USR PLUS – UDMR, cu el în calitate de premier, transmite Agerpres.

Întrebat care variantă are mai multe şanse – un guvern PNL, UDMR, USR PLUS sau unul minoritar cu UDMR, el a răspuns: „Cele mai mari şanse le are coaliţia de guvernare”. Premierul a susţinut că a avut discuţii cu USR PLUS, iar când jurnaliştii i-au spus că reprezentanţii acestei formaţiuni neagă acest lucru, el a precizat: „Foarte bine, atunci. Am avut discuţii cu domnul Ghinea. Vine luni la semnarea PNRR. Deci au fost discuţii”, potrivit Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + one =