Mihai Minea, PNL: „Nu mi se pare firesc ca în mileniul trei să ţi se dicteze cu cine să te întâlneşti şi cu cine nu“

MIHAI MINEA

În ultima şedinţă a Consiliului Local Caransebeş, liberalii au  solicitat desfiinţarea Hotărârii din luna martie, prin care se înfiinţase Corpul de control al primarului. Au urmat discuţii aprinse, dar şi acuze între cele două grupuri, PNL şi PSD, lucru aproape obişnuit de ceva vreme în Consiliul Local Caransebeş.

Fostul director tehnic al Transal şi cel ce urma să preia conducerea Corpului de control din subordinea primarului, Mihai Minea, spune că, din punctul său de vedere în acea şedinţă s-au întâmplat două lucruri nefireşti: „Atribuţia de propunere pentru aparatul de specialitate al primarului, de modificări şi angajări revine în exclusivitate primarului, în timp ce CL votează sau nu propunerea lui. De data aceasta propunerea a venit din partea consilierilor liberali. Referatul compartimentului juridic este total incorect, lucru ce se va vedea după tranşarea în instanţă a disputei pe marginea revocării sau nerevocării Hotărârii din martie privind înfiinţarea Corpului de control. A mai fost ilegal şi faptul că , deşi primarul şi secretarul au dreptul să înainteze proiectele hotărâre către comisiile sau compartimentele de specialitate, acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, pe raportul compartimentului juridic semnătura cu numele primarului a fost pusă de viceprimar şi chiar ştampila primăriei, ceea ce nu este conform legii“.

Minea se arată surprins de atitudinea colegilor săi de partid care, în loc să se bucure că unul de-al lor ocupă o astfel de funcţie caută să desfiinţeze un astfel de organism de control şi spune că: „Repet, mă surprinde faptul că nu m-au susţinut colegii mei, deşi sunt în continuare liberal şi nu înţeleg de ce discuţiile nu au avut loc înainte de a se lua hotărârea, ci după aceea. Fără să dau nume, unii colegi liberali mi-au spus că aşa au venit indicaţiile. Nu s-a spus de la cine, dar putem înţelege orice“.

Întrebat dacă de activiatea acestui corp de control ar trebui să se teamă cei care au condus primăria înainte de 2016 ori cei din actualul mandat, Mihai Minea a spus: „Cât timp am lucrat ca director la Transal, nu am observat încălcări flagrante ale legii, doar că la preluarea funcţiei am avut câteva nedumeriri faţă de situaţia de acolo. Şi atunci mi-am pus câteva întrebări pentru că mi s-au părut o multitudine de lucruri în neregulă. Curios este şi faptul că, ridicând  problemele urâte de la Transal niciun coleg liberal nu a venit să mă întrebe de ele. În schimb m-au chemat cei de la PSD. Şi atunci, de ce să mă întrebe preşedintele Ungur dacă mă întâlnesc cu Bebe Iova şi Bogdea (de la PSD, n.r.). M-a întrebat dacă susţin ce am afirmat în presă, când am spus că era normal să mă fi întâlnit cu ei în condiţiile în care unul era membru în consiliul de administraţie de la Transal şi, doi la mână, nu mi se pare firesc ca în mileniul trei să ţi se dicteze cu cine să te întâlneşti şi cu cine nu. Bineînţeles că acest corp de control nu are drept ţintă Transal. Sunt o sumedenie de sesizări venite de la cetăţeni ce trebuie verificate. Corpul de control nu ia decizii în locul primarului, ci stabileşte o stare de fapt.“