„Mate-Info Bastilia” (MIB), la Colegiul Național „Diaconovici–Tietz” Reșița

mate

Catedrele de matematică și informatică ale Colegiului Național ”Diaconovici–Tietz” Reșița, împreună cu conducerea acestui colegiu, organizează în premieră Concursul „Mate-Info Bastilia”(MIB), concurs aflat în Calendarul Activităților Educative Județene la poziția 156. Acesta va avea loc pe data de 12 mai 2023, începând cu ora 12.00, la Colegiul Național ”Diaconovici-Tietz” din Reșița, str. Mihai Viteazul, nr. 34, și se adresează elevilor din clasele V-XI.

Proiectul „MATE-INFO BASTILIA”(MIB) s-a născut ca urmare a interesului tot mai mare al elevilor din colegiul nostru și ai altor școli și licee față de matematică și, mai ales, informatică. De asemenea, se constată o lipsă a unor concursuri de profil la care să aibă acces atât elevii din ciclul gimnazial, cât și cei din ciclul liceal.

Scopul acestui concurs este promovarea matematicii și a informaticii în rândul elevilor, creșterea interesului pentru aceste discipline încă de la vârste fragede și crearea unei oportunități de cunoaștere și relaționare pentru elevii cu preocupări în aceste domenii, formarea spiritului competitiv și a disponibilității de a crea relații de colaborare cu elevi din alte școli pe un domeniu științific, precum și depistarea elevilor cu reale aptitudini pentru aceste discipline .

Premierea va avea loc în data de 24 mai 2023, la ora 12.00, în sala de festivități a Colegiului Național ”Diaconovici-Tietz” Reșița. Premiile vor fi oferite de către FIRMA EU.TRA.LOG.REMI și LIONS KINDNESS REȘIȚA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + seventeen =